Garmin Romania
Info Promotii Noutati Referinte Contact
Aveti 0 produse in cos.  |  detalii cos Cautare in site Blog Newsletter
Produse Garmin

On The Road On The Go On The Trail Into Sports On The Water In The Air OEM/ Senzors Products Harti Accesorii Garmin Promotii Global Mapper » Global Mapper » GlobarMapper PRO » Geographic Calculator » GlobalMapper Mobile Pro



Global Mapper toate produsele


Licenţă Individuală (Single Machine) Global Mapper v25


NOU!   


Pret fara ROAD20xx: 3635.33 RON

Transportul nu este inclus in pret

Pe stoc.

   

Pachetul include:
Licenţă Individuală Global Mapper v25 Activată pe un Calculator
(Machine Locked License)

Conţine şi un an de abonament M&S (Maintenance & Support) gratuit.
Notă Importantă
Mutarea licenţei de pe un calculator pe un altul se poate face DOAR dacă acea licenţă este acoperită de un abonament M&S activ la data mutării licenţei.

Accesorii
Specificatii
Updates & Downloads
FAQ
Manuale

Despre Produs

Vedere Generală Global Mapper

Egal de bine potrivit atât ca un instrument de sine stătător de management de date spaţiale, cât şi ca o componentă integrală a unui GIS la nivel de întreprindere, Global Mapper este un must-have pentru oricine care lucrează cu hărţi şi date spaţiale.



Un GIS uşor de utilizat şi avantajos ca preţ
-Suportă peste 300 de formate de date spaţiale
-Management avansat proiecţii cu ajutorul librăriei GeoCalc*
-Suport tehnic fără egal
*Necesită o licenţă curentă de Geographic Calculator

Global Mapper este mai mult decât un utilitar; oferă o colecţie surprinzător de extinsă de instrumente de analiză şi procesare a datelor spaţiale într-un pachet avantajos ca preţ. Asigurând suport pentru virtual orice format cunoscut de fişiere spaţiale precum şi acces la bazele de date spaţiale uzuale, această aplicaţie remarcabilă poate citi, scrie şi analiza toate datele Dvs. curente.



Analiză Teren şi Procesări Date 3D
Cu accent în special pe procesarea datelor şi terenurilor 3D, funcţiile de analiză incluse în pachetul Global Mapper includ modelare vizualizare acoperire cu semnal şi analize vedere directă LOS (line-of sight), nivel acoperire cu apă, măsurări de volum şi optimizări taie şi umple (cut and fill), calcule raster, creare linii de grid şi teren personalizat, generare linii de cotă şi multe altele.

Complementare acestor instrumente puternice de analiză există o suită completă de funcţii de creare şi editare de date de tip bitmap şi vector care oferă totul de la desenare simplă şi intuitivă la rectificări de imagine şi vectorizări.



Vizualizare 3D pe întreaga gamă
Funcţional, cea mai semnificativă dezvoltare în Global Mapper 18 a fost implementarea Vizualizatorului 3D. Încărcaţi orice set de date 3D sau nor de puncte şi va fi imediat evident că performanţa randării a fost drastic îmbunătăţită. Unde înainte vizualizatorul 3D afişa datele 3D după extinderea datelor vizibile în ecranul 2D, acum programul afişează toate datele încărcate cu actualizări dinamice afişând mai mult detaliu şi la o rezoluţie mai mare pe măsură ce harta este detaliată (zoomed) şi translatată (panned). Această funcţie de "vizualizare infinită" permite crearea de vizualizări 3D cu adevărat extraordinare şi asigură modalitatea de lucru cu seturi de date native terestre şi aeriene de nori de puncte într-un mediu 3D.

Vizualizatorul 3D din Global Mapper 18 permite acum afişarea simultană a mai multor suprafeţe bitmap şi oferă o opţiune de "vedere-cârtiţă" pentru vizualizarea straturilor de date dintr-o perspectivă sub pământeană.



Global Mapper 18 aduce o nouă opţiune de licenţiere mai flexibilă pentru utilizatorii individuali care au nevoie să-şi migreze licenţa între două calculatoare; tipic un calculator desktop machine pentru lucru la servici şi un laptop pentru proiecte în teren. Licenţa Flotantă Utilizator Individual semnifică faptul că Global Mapper va fi disponibil oriunde şi oricând este necesar mai mult.


O Interfaţă Nouă Flexibilă
Ediţia Global Mapper 18 introduce un tablou extins de trăsături şi funcţii noi în toate zonele aplicaţiei. Cea mai evidentă schimbare pentru utilizatorii de cursă lungă este reproiectarea interfeţei cu un nou logo şi simboluri grafice pentru butoane actualizate. Barele de instrumente au fost reorganizate pentru a promova un acces eficient la funcţionalităţile critice şi fiecare bară de instrumente poate fi acum personalizată prin adăugarea şi eliminarea de butoane care să reflecte necesităţile fiecărui utilizator. Barele de instrumente pot fi chiar stocate pe o parte sau în josul ferestrei principale a hărţii dacă este necesar.

Pentru management optimizat de date şi straturi (layers), Overlay Control Center-ul docabil a fost de asemenea îmbogăţit cu o vedere arborescentă (tree view) convenabilă şi actualizate opţiunile la clic dreapta. Similar, cutia de dialog de la Configuration, în care majoritatea setărilor şi opţiunile softurilor sunt stabilite, a fost reproiectată pentru a asigura un acces mai direct la preferinţele necesare.



Interfaţa intuitivă utilizator a Global Mapper şi aranjarea logică ajută la grăbirea procesului de învăţare şi ajută utilizatorul să fie gata de lucru într-un timp foarte scurt. Firma Dumneavoastră va vedea o amortizare rapidă a investiţiei adusă de procesarea eficientă a datelor, crearea de hărţi precise şi managementul optimizat al datelor spaţiale.

Alternativă GIS cu cost scăzut
Asigurând nativ o soluţie de translaţie GIS din fabrică (out-of-the-box), Global Mapper simplifică implementarea tehnologiilor spaţiale în firma sau organizaţia Dumneavoastră. Nu este necesară jonglarea cu extensii sau module suplimentare scumpe pentru a primi acces la funcţionalitatea de care aveţi nevoie. Dezvoltarea şi ciclul de actualizări agresive ale Global Mapper asigură că produsul creşte împreună cu Dumneavoastră pe măsură ce necesităţile Dvs. se schimbă. Acum se poate debloca fluxul de date GIS blocate cu ajutorul unei aplicaţii practice pentru oricine are nevoie la aceste date critice.

La o fracţiune din costul alternativelor GIS tradiţionale şi cu instalare şi suport general utilizare gratuite, precum şi cu licenţe flexibile incluzând licenţă individuală (single seat), reţea (network) şi USB Dongle, nu este niciun motiv pentru care să nu adăugaţi Global Mapper la trusa Dvs. de instrumente GIS.

Notă referitoare la cantităţi: Există o limitare la un număr maxim de 10 pentru licenţele individuale de Global Mapper achiziţionate. Dacă doriţi să achiziţionaţi mai mult de 10 licenţe, o licenţă de reţea (network license) disponibilă mai jos este mai potrivită necesităţilor Dvs.

Licenţe Individuale: Licenţa Individuală (Single Machine node lock license) este activată pentru un singur calculator. Re-autorizarea este permisă doar atunci când proba dezinstalării de pe vechea maşină poate fi asigurată de către client. Actualizările pe acelaşi sistem al clientului necesită verificarea dezinstalării produsului anterior înainte ca o nouă licenţă să fie emisă. Pentru întreaga politică a Blue Marble Geographics de licenţiere Global Mapper, puteţi accesa:
Politica de Licenţiere.

* Remote Desktop este incompatibil cu o licenţă individuală. Pentru a accesa Global Mapper prin intermediul RDS, aveţi nevoie să achiziţionaţi o licenţă de server de reţea (network server license).



Caracteristici Produs

Instrumente şi Funcţionalităţi din Global Mapper

Interfaţă Vizualizare Flexibilă
Noua afişare multi-hartă din Global Mapper™ permite mai multe ferestre de hartă stivuite pentru o mai bună vizualizare şi manipulare a datelor. Aceste vederi, care suportă atât randări sus-jos (top-down) 2D, cât şi vederi oblice 3D, pot fi apropiate (zoom) şi translatate (pan) independent şi pot fi reconfigurate dimensional (resize) pentru a utiliza cu maxim de eficienţă spaţiul ecran disponibil.

Global Energy Mapper®
O veste grozavă! Toate funcţionalităţile din Global Energy Mapper (GEM) sunt acum incluse în produsul de bază Global Mapper. Utilizatorii noi pot beneficia de pe urma acestor puternice funcţionalităţi fără să trebuiască să instaleze softuri sau module adiţionale. Această actualizare este disponibilă începând cu Global Mapper versiunile 16 sau superioare.

- Simboluri Specifice Industriei Energetice
- Acces Direct Imagini Spaţiale la Cerere
- Instrument de Plasare Site Pad
- Calcule Volumetrice
- Creare Linie Whisker pentru explorări Seismice
- Integrare Geographic Calculator
Pentru mai multe informaţii accesaţi trăsăturile Global Energy Mapper

Suport Plugin Extindere capabilităţi
Aceasta permite terţilor dezvoltatori şi clienţilor să creeze module suplimentare (add-ins) la Global Mapper care să extindă funcţionalitatea acestuia prin intermediul propriilor meniuri şi/sau bare de instrumente (toolbar). Extinderea de trăsături va avea acces la toate datele încărcate în instanţa aplicaţiei Global Mapper utilizând acelaşi API folosit de către Global Mapper SDK. Acesta este un obiect dedesubtul meniului de Ajutor pentru organizarea instalării şi înregistrării modulelor ce conţin extinderile de funcţionalitate. Pentru mai multe informaţii referitoare la cum se scriu şi se publică extensii contactaţi un reprezentant vânzări Blue Marble (sales@bluemarblegeo.com)

Date 3D
Global Mapper lucrează la fel de uşor cu date 3D precum face cu cele 2D. Suportă mai multe formate 3D, cum ar fi 3D PDF, Collada, Wavefront, 3DS Max şi multe altele. Utilizatorul are posibilitatea să lege vizualizatorul 2D cu cel 3D astfel ca translatarea (panning), detalierea (zooming) şi adăugarea de trăsături vector să fie replicate automat în ambele ferestre. Această funcţionalitate puternică include de asemenea capabilităţile de selecţie şi măsurare în vizualizatorul 3D. Aceste instrumente sunt lansate în execuţie prin selectarea instrumentului de Digitizare (Digitizer) sau a celui de Măsurare din bara de instrumente a vizualizatorului 3D. Orice selecţie este împărtăşită atât de vizualizatorul 2D, cât şi de cel 3D, iar meniul disponibil la click-dreapta vă permite să executaţi multe operaţiuni de Digitizare asupra selecţiei curente.

Există o bară de instrumente şi suport pentru definirea şi înregistrarea de video de zboruri (fly-through) HD 3D în interiorul datelor din proiectele Dvs. Trăsături adiţionale fly-through includ o setare la îndemână pentru urmărirea UAV sau opţiunea de derulare urmărire video (Aerial tracking playback) care afişează un fişier video sincronizat cu orice trăsătură tip linie care are timpi definiţi în noduri (per-vertex times). A fost adăugat suport pentru trăsături cum ar fi draparea datelor vector (draping vector data), urmărire GPS şi Skyboxes pentru randarea unor simulări ale cerului în 3D. A fost adăugat de asemenea suport pentru meşe şi texturi 3D în fişierele GMP. Atunci când înregistraţi un fişier video fly-through, fişierul video va fi automat asociat cu trăsătura fly-through astfel încât să se poată derula (play back) cu uşurinţă din instrumentele Feature Info sau Digitizer.

Există acum un ajutor navigaţional 3D nou, axul de pivotare, care arată scena rotită din poziţia pivotului de rotaţie. Acesta poate fi activat sau dezactivat folosind meniul din contextul 3D disponibil la clic dreapta 3D sau folosind combinaţia rapidă de taste (hotkey) Ctrl+Shift+P.

Import/Export Date
Una dintre caracteristicile unice şi definitorii ale Global Mapper este extinderea şi varietatea suportului pentru formate de date. Oferind acces direct la peste 250 tipuri diferite de date bitmap, vectoriale şi de elevaţii, incluzând fişiere 3D PDF, Global Mapper suportă virtual toate tipurile de date geospaţiale de la prima instalare, fără necesitatea adăugării de add-ons. Cu formate noi şi modificate implementate la fiecare ediţie, puteţi fi sigur că acest software nu-şi va pierde niciodată actualitatea împreună cu datele Dvs.

Lista de formate de export disponibilă în Global Mapper este la fel de impresionantă precum cea tipurilor de date suportate la import. Date vector, bitmap şi de elevaţie pot fi exportate în virtual toate formatele comune de fişiere şi şi într-o largă selecţie de formate proprietare. În timpul exportului, datele pot fi sparte în fişiere mai mici sau mai uşor de utilizat, iar zona de export poate fi decupată (cropped) după o zonă definită sau după extinderea ecranului curent de vizualizare. Ultima versiune măreşte dramatic viteza de export a datelor bitmap/elevaţii decupate după suprafeţe complexe. Pentru suprafeţe foarte complexe (de ex. sute sau mii de vertecşi) exporturile pot fi de 10x mai rapide sau mai bine!

Faceţi click aici pentru lista completă a tipurilor de date suportate.

Suport Baze de Date Spaţiale
Importul şi exportul datelor din bazele de date spaţiale. Global Mapper include suport pentru următoarele baze de date spaţiale:

Esri ArcSDE (necesită licenţă ESRI instalată pe maşină şi doar pentru versiunea de 32-biţi)
Esri File Geodatabase (include rastru şi grid şi toate versiunile de fişiere geodatabase, necesită licenţă ESRI instalată pe maşină şi doar pentru versiunea de 32-biţi)
Esri Personal Geodatabase (necesită licenţă ESRI instalată pe maşină şi doar pentru versiunea de 32-biţi)
MS SQL Server
MySQL Spatial
Oracle Spatial
PostGIS/PostgreSQL
SpatiaLite/SQLite
OGC GeoPackage

Nori de Puncte LiDAR
Vizualizaţi şi procesaţi nori de puncte cu peste un miliard de puncte. O creştere dramatică în puterea de procesare şi viteza de afişare LiDAR este benefică pentru previzualizarea datelor înainte de crearea unui model de teren de tip grid şi includemai multe opţiuni pentru filtrarea datelor în timpul importului şi pentru randarea norului de puncte pentru a reflecta tipul întors sau intensitatea . Accesul la metadate asigură o clasificare detaliată statistică a norului de puncte şi o mărime a punctului personalizabilă îmbunătăţeşte afişarea pe ecran. Fişierele Global Mapper Package (.GMP) sunt capabile să stocheze nori de puncte LiDAR într-un format special comprimat, mult mai mic decât datele necomprimate LAS folosind cele mai bune tehnici de compresie disponibile actual. Aceasta permite arhivarea şi împărtăşirea eficientă a datelor LiDAR cu alţi utilizatori Global Mapper. Ultima versiune de Global Mapper include căutare după elevaţii, o bară cu alunecare (slider bar) pentru încărcare puncte, instrumente de raportare a densităţii norului de puncte şi opţiuni îmbunătăţite deimport şi export incluzând nor de puncte către DXF/DWG. Pentru aceia interesaţi să adauge funcţii de procesare LiDAR şi mai avansate, gridare mai rapidă şi editare avansată a profilului călătoriei (path profile) Modulul LiDAR Global Mapper este un opţional adiţional care este avantajos financiar comparat cu tehnologia echivalentă.

Acces la Date Online
Cu mulţi administratori de date GIS alegând să-şi distribuie datele prin intermediul serviciilor bazate pe web în locul descărcărilor de fişiere sau al discurilor de date, există acum o vastă cantitate de date spaţiale gata disponibile doar la un clic distanţă. Funcţiile de date online din Global Mappers includ legături directe către multe dintre aceste servicii incluzând imagini aeriene cu precizie de 1 metru pentru S.U.A., date de elevaţie pentru întreaga lume, hărţi topografice, imagini culese de sateliţii Landsat, date despre acoperirea cu vegetaţie, întregul catalog GIS din Maine, chart-uri de aviaţie, date vectoriale OpenStreetMap via WMS şi multe altele. Mai mult, dacă o agenţie sau organizaţie locală îşi dezvoltă un serviciu WMS (Web Mapping Service), un link personalizat către aceste date poate fi cu uşurinţă adăugat în lista de surse de date online. Aceste seturi de date bazate pe web pot fi accesate în timp real sau exportate către un fişier local pentru utilizare offline.

Prin înţelegeri cu vânzătorii de date comerciale, Global Mapper oferă de asemenea acces plătit la seturi de date spaţiale premium. Utilizând funcţia Online Data, puteţi descărca imagini de înată rezoluţie din DigitalGlobe, date de elevaţii de la Intermap sau date US Land Parcel Data de la Corelogic.

Accesarea acestor surse de date online din Global Mapper este simplă, selectând din meniul File opţiunea Download Online Imagery/Topo/Terrain Maps.... unde o listă personalizabilă de surse va fi afişată.

Suport Google Earth
Global Mapper are suport nativ pentru importul şi exportul datelor în formatul Googles KML/KMZ. Softul are un meniu extrem de puternic ghidând utilizatorul cu ajutorul unei interfeţe flexibile de selecţie prin toate opţiunile de la transluciditate la la descrierea trăsăturilor la codificarea fişierelor zip. Utilizatorii pot afişa sau nu etichete, sublinia cursorul, manipula exportul tipurilor de trăsături 3D şi multe altele inclusiv opţiunile de suprapunere straturi. Global Mapper publică de asemenea în tile-uri Google web map şi export KML/KMZ web map pentru crearea propriilor Dvs. interfeţe de hărţi online Google. Există de asemenea o scurtătură la îndemână pentru afişarea datelor Dvs. pe Google Earth direct din fereastra hărţii.

Rectificări Imagini
O funcţie standard a Global Mapper este abilitateea sa de a importa virtualmente orice fişier imagine şi de a crea straturi bitmap aliniate şi scalate geografic. Procesul de rectificare a imaginii suportă introducerea manuală a pixelului imaginii şi a coordonatelor punctului de referinţă la sol corespunzător, sau marcare (tagging) simplă a punctelor care se pot recunoaşte pe imagine precum şi a locaţiilor corepunzătoare pe un substrat de hartă de bază. Opţiunile avansate permit selectarea metodei de rectificare, schemei de resampling şi parametrii punctelor de referinţă la sol.

Stratul bitmap rezultat poate fi analizat şi procesat ca orice alt strat importat şi poate fi exportat în toate formatele rastru suportate.

Geocodare
Global Mapper include o funcţie puternică de geocodare care permite asignarea de coordonate din lumea reală (real-world coordinates) unei baze de date de adrese importate. Procesul de geocodare poate utiliza sau un serviciu preconfigurat online sau o reţea de drumuri importate de utilizator pentru a determina cu acurateţe punctul care reprezintă locaţia fiecărei adrese. Dacă este necesar, aceste date, inclusiv valorile coordonatelor, pot fi exportate în formă tabelară sau tipărite pe hartă pentru a asigura o perspectivă vizuală.

Manager de Grafuri şi Chart-uri
Managerul de Grafuri şi Chart-uri permite utilizatorului să creeze grafuri şi chart-uri din datele încărcate. Următoarele tipuri de operaţii sunt suportate:
- Graf Bare, histogramă, chart linie sau chart bare din orice câmp de atribute din straturile vector.
- Histograme pentru straturi cu terenuri de tip grid (ex. DEM-uri)
Salvaţi graful într-un fişier BMP şi plasaţi-l pe hartă ca un strat cu poziţie fixă pe ecran.
Definiţiile grafurilor sunt salvate în fişierul workspace pentru salvare şi împărtăşire cu uşurinţă.

Digitizare
În afară că oferă acces fără egal la seturi de date spaţiale pre-existente, Global Mapper asigură o vastă panoplie de instrumente de digitizare pentru crearea şi/sau editarea trăsăturilor unei hărţi. Aşa cum există funcţii pentru crearea de puncte, linii şi poligoane standard, există de asemenea instrumente specializate pentru crearea de trăsături geometrice precum cercuri de distanţă, grid-uri şi zone tampon. Input geometrie coordonate avansat poate fi utilizat pentru a crea obiecte pe hartă prin simpla tastare a dimensiunilor geometrice ale fiecărui segment.

Funcţiile de editare includ rotaţie, scalare şi translatare trăsături pe hartă. Modificările pot fi aplicate trăsăturilor pe de-a întregul sau vertecşilor individuali are determină forma şi mărimea uunei trăsături. Global Mapper are capabilităţi de editare atribute şi geometrie complete rivalizând cu orice alt pachet GIS de pe piaţă. Combinat cu instrumente de prelucrare pe loturi (batching) şi de script-uri (scripting) are capabilităţi de automatizare a tuturor nevoilor de processare date GIS din zilele noastre.

Randare trăsături
Global Mapper oferă posibilităţi nelimitate de asignare de caracteristici vizuale specifice trăsăturilor vector ale unei hărţi. Simboluri preinstalate sau personalizate pot fi atribuite unor puncte, stiluri şi grosimi multiple de linii pot fi aplicate oricăror trăsături liniare şi umplere solidă sau cu model poate fi aplicată trăsăturilor de tip poligon. Aspectul trăsăturilor din Global Mapper este în mod normal controlat prin stilul care a fost stabilit pentru fiecare tip de trăsătură, dar stilul poate de asemenea reflecta un atribut al datelor, permiţând crearea de hărţi tematice.

Automatizarea creării de trăsături
include abilitatea de a crea o seri de trăsături care toate împărtăşesc aceeaşi structură de atribute, strat ţintă şi alte caracteristici fără să trebuiască să confirmaţi în mod repetat aceste setări în caseta de dialog Modify Feature Info.

Script-uri
Multe funcţii în Global Mapper pot fi executate la iniţierea unui script (scenariu). Formatat ca un simplu fişier ASCII, un script este utilizat în mod uzual pentru automatizarea sarcinilor repetitive sau recurente, eliminând necesitatea de procesare manuală a datelor. Limbajul pentru Scripting suportă importul, conversia, reproiectarea, analiza, calculul atributelor, spargerea straturilor, promptarea interactivă a utilizatorilor pentru fişiere şi directoare şi exportul în toate formatele suportate de date. Script-uri puternice pot fi create folosind procesări condiţionale înăuntrul script-ului (IF/THEN/ELSE). Script-urile pot fi rulate sau dinăuntrul Global Mapper, sau ca proces de sine stătător. A fost adăugat suport pentru pasarea de variabile în linia de comandă a unui script. Utilizatorul poate asigura variabila după numele script-ului (.gms) în linia de comandă în forma -var_name var_value. De exemplu,
global_mapper.exe "c:my_pathmy_script.gms" -my_var my_var_value
Pentru mai multe informaţii, accesaţi Global Mapper Scripting Language Reference .

Analiză Teren
Global Mapper include mai multe instrumente de analiză teren puternice care vă permit să procesaţi sau să modelaţi date de elevaţii. Aceste funcţii sunt incluse ca parte a pachetului standard şi nu necesită extensii suplimentare sau componente adiţionale (plug-in).

Profilare Liniară/Line of Sight
Orice trăsătură de tip linie din hartă poate fi profilată pentru a crea o vedere în secţiune a terenului de dedesubt. Aceste profile pot fi utilizate pentru a calcula o varietate de statistici relative la elevaţia şi panta de-a lungul căii. Adiţional, calcule de tipul profilare liniară (line of sight) pot fi utilizate pentru a vizualiza orice obstrucţie care ar putea interfera cu vederea de-a lungul căii profilate. Aceasta este în special utilă pentru analizarea semnalelor radio sau TV. O opţiune de vizualizare permite afişarea Path Profile să fie randată cu o felie tăiată de teren în fereastra 3D View.

Calcul Acoperire Semnal (View Shed Calculation)
Similar calculelor de linii profilate, instrumentul de vizualizare acoperire cu semnal este în mod tipic utilizat pentru a determina zona acoperită sau nu cu semnal de un emiţător situat la o anumită înălţime. Analiza view shed determină acoperirea în toate direcţiile pe o rază specificată de la sursa de semnal. Opţiunile avansate includ o determinare a Zonei Freznel şi pierderea de putere semnal funcţie de distanţă.

Delineare Acoperire cu Apă (Watershed Delineation)
Pe baza morfologiei terenului, instrumentul de calcul al acoperirii cu apă determină cursul liniar al apelor şi scurgerile sau zonele de acumulare ale acestor cursuri de apă. Acest instrument poate de asemenea să fie folosit pentru a efectua analize de tipul cădere de apă în care modelul teoretic de curgere dintr-o sursă definită poate fi cartat.

Creare Curbe de Nivel
Orice strat de elevaţii importat sau procesat poate fi utilizat pentru a genera linii de contur în format vectorial. Opţiunile includ interval spaţiere contururi personalizat spacing şi generare de trăsături tip poligon pentru determinarea zonei deasupra sau dedesubtul unei anumite elevaţii.

Calcule Taie şi Umple (Cut and Fill)
Acest instrument puternic este folosit pentru a calcula cu precizie volumul materialului care trebuie să fie tăiat şi/sau umplut pentru a aduce la acelaşi nivel la o elevaţie specificată. Calculele Cut and fill pot fi executate asupra unor trăsături de tip suprafaţă sau de-a lungul unor linii pentru a simula săparea unor tranşee. O trăsătură opţională permite calcularea înălţimii de egalizare (break even height) în cadrul unei suprafeţe. Aceasta reprezintă valoarea elevaţiei la care volumele de săpat şi de umplut vor fi fost egale.

Modificare/Nivelare Teren
O elevaţie sau valoare z (z-value) asignate unei trăsături de tip poligon poate fi folosită pentru a crea un plan orizontal artificial în teren. Această capabilitate de modelare a terenului modificat este în mod particular folositoare pentru vizualizarea siturilor de construcţii sau străpungerilor de drumuri (road cuts).

Ridicarea Nivelului Apei
Calculaţi suprafeţele acoperite atunci când ridicaţi nivelul apei al zonelor selectate sau la o anumită elevaţie cu o înălţime fixă. Aceasta este utilă pentru modelarea creşterii câmpiei inundate cu o anumită înălţime sau pentru modelarea creşterii nivelului mărilor.

Procesări Date
Global Mapper include numeroase funcţii pentru procesarea datelor importate.

Reproiectări
Indiferent de parametrii proiecţiei native, orice strat poate fi reproiectat într-un alt sistemînainte de a fi exportat. Zeci de poiecţii sunt predefinite în software şi puteţi de asemenea configura proiecţia pe baza propriilor necesităţi.

Management Atribute
Global Mapper asigură capabilităţi complete de editare şi procesare atribute. Aşa cum există capabilităţi standard de căutare atribute, există de asemenea instrumente de căutare şi înlocuire puternice. Opţiunile avansate includ abilitatea de a face join pe un fişier tabelar pentru a adăuga atribute trăsăturilor hărţii şi o funcţie de calcul pentru a deriva noi atribute din câmpurile de atribute existente.

Extragere Trăsături
O trăsătură inovativă, instrumentul de extracţie poate fi utilizat pe straturi rastru sau de elevaţii pentru a crea trăsături vector de tip poligon care împărtăşesc o caracteristică comună. Această funcţie puternică poate fi personalizată pentru suprafeţe care au a anumită culoare sau gamă de culori, care sunt până la o anumită elevaţie sau care au o anumită valoarre a pantei.

Calcul Grid Densităţi
Folosind un set de date de tip punct puteţi crea o hartă de densitate sau căldură care subliniază zonele cu cea mai mare concentrare de puncte sau cu cele mai înalte valori la un atribut numeric într-un strat de puncte.

Procesare pe Loturi (Batch Processing)
Pentru a optimiza fluxul prelucrărilor Dvs. de date, Global Mapper oferă o funcţie de procesare pe loturi care permite selecţia de fişiere multiple sau a tuturor fişierelor compatibile dintr-un director specificat pentru a fi convertite, reproiectate, gridate şi redenumite.

Urmărire GPS
Global Mapper conţine un meniu complet dedicat organizării datelor GPS. Cu un receptor GPS compatibil ataşat la calculatorul Dvs., vă puteţi trasa locaţia în timp real suprapusă pe orice hartă sau strat de date disponibile. Cu vizualizatorul avansat 3D puteţi crea apoi video-uri HD de tipul zboară-prin (fly-through) din datele Dvs. GPS. În vizualizatorul 2D puteţi utiliza de asemenea direcţia dată de GPS pentru a roti automat direcţia hărţii în vizualizatorul de hartă. Adiţional puteţi crea puncte de rută (waypoints) din locaţia Dvs. curentă sau să înregistraţi un Jurnal Deplasare (track log) pentru a delinea mişcarea Dvs. şi multe altele.

Tipărire de Hărţi şi Publicare pe Web
Când a sosit timpul să împărtăşiţi hărţile sau datele, Global Mapper oferă multe soluţii de publicare.


Publicare Hărţi Cartografice
Instrumentele noi-nouţe din Map Layout (începând cu versiunea 17) asigură funcţionalitatea necesară pentru crearea de hărţi tipărite de nivel profesional (state-of-the-art). Elementele cartografice precum bara de scară, roza vânturilor şi legenda hărţii pot fi plasat cu precizie în interiorul cadrului şi text suplimentar şi logo-uri cu branduri pot fi adăugate cu uşurinţă design-ului şi salvate ca un model (template) pentru utilizare ulterioară. Pentru crearea de atlase sau hărţi, funcţia de Map Layout oferă un instrument de design a unui tablou de hărţi aranjate, în care toate paginile împărtăşesc o structură de afişare consistentă.

Captură Conţinut Ecran
Atunci când tot ceea ce aveţi nevoie este o vedere rapidă a hărţii într-un format de imagine uzual, funcţia de captură a ecranului este cea mai simplă opţiune. Dacă este necesar, puteţi chiar adăuga un fişier world sau unul de proiecţie astfel încât locaţia sa să fie recunoscută de alte aplicaţii GIS.

Tipărire
Opţiunile de format de pagină Global Mappers includ abilitatea de a adăuga un tilu al hărţii, un cartuş de hartă, text descriptiv, o bară orizontală şi/sau verticală de scară şi o roză a vânturilor. Adiţional, orice fişier de imagine sau strat de date poate fi plasat pe ecran într-o poziţie fixă pentru a permite plasarea unui logo de firmă sau banner pe harta tipărită. Procesul de tipărire suportă toate mărimile de pagină standard sau personalizate incluzând formate mari şi printare la plotter.

Generare PDF
Similar în setare cu procesul de tipărire, procesul cu publicare PDF oferă opţiunea de a crea un Geospatial PDF din aranjarea în pagină curentă. Fişierul rezultat include informaţia de coordonate precum şi caracteristicile straturilor individuale în aşa fel încât, atunci când este vizualizat într-un cititor PDF compatibil, detaliile geografice inerente pot fi afişate.

Export de Tile-uri Web
Global Mapper oferă opţiunea de export a vederii principale curente ca o serie de tile-uri (cărămizi) bitmap web-ready (gata de publicat pe web) care sunt compatibile cu formate de hărţi online comune precum Google şi Bing Maps. Acest proces de export generează de asemenea fişierele însoţitoare html care sunt utilizate pentru a afişa tile-urile în interiorul interfeţei web a formatelor selectate, completată cu instrumentele uzuale de navigare şi aranjare în pagină (layout). Acest fişier preconfigurat html permite hărţii să fie uşor integrată în structura web existentă.

Raster Calculator
Raster Calculator poate fi găsit sub meniul Analysis şi poate fi utilizat pentru a efectua operaţii matematice asupra imaginilor multi-bandă pentru a extrage diferite tipuri de informaţii. Utilizatorii pot folosi formule predefinite, precum NDVI şi NDWI, sau să-şi creeze propriile formule utilizând operaţii matematice uzuale , precum adunarea, scăderea, înmulţirea, împărţirea şi ridicarea la putere, dar şi operatori de tipul modul, valoarea minimă şi valoarea maximă dintre două valori.