Garmin Romania
Info Promotii Noutati Referinte Contact
Aveti 0 produse in cos.  |  detalii cos Cautare in site Blog Newsletter
Produse Garmin

On The Road On The Go On The Trail Into Sports On The Water In The Air OEM/ Senzors Products Harti Accesorii Garmin Promotii Global MapperNewsletter nr. 1 / 25.09.2009


Cautare

Stimati Clienti si Colaboratori,
 
Va retinem atentia in continuare cu cateva anunturi, speram noi, de mare interes pentru Dumneavoastra.
 
1. In 19 august 2009 a fost finalizat update-ul la versiunea RO.A.D.2008 v3.02, denumire comerciala ROAD2009.10.
 
Toti cei care au cumparat ROAD2008 v3.01 CD si coduri suplimentare la acesta pot descarca si rula:
http://www.romaniadigitala.ro/download/ROAD2009.10.updater.exe
odata ce ati instalat pe PC si deblocat harta de pe CD cu codul transmis de noi, pentru a va bucura de ultimele imbunatatiri aduse la v3.02 .
Lista completa de modificari intre v3.01 si 3.02 o gasiti la:
http://www.rqa.ro/produs.php?id=240&subcat_id=39&cat_id=19
iar pasionatii de statistici vor gasi totul in numere depsre ROAD2008 v3.02 accesand:
 
2. Va reamintim de politica firmei noastre de a publica GRATUIT in Atlasul Digital al Romaniei un numar de puncte de interes DIN ROMANIA egal cu numarul de licente si coduri suplimentare achizitionate de catre fiecare client. Daca aveti un business, aceasta este o cale extrem de convenabila de a-l face cunoscut celor peste 20.000 de clienti Garmin din Romania.
 
Tot ce trebuie sa faceti este sa ne trimiteti prin email:
a. pozitia punctului salvata cu GPS-ul in coordonate WGS84 (latitudine, longitudine)
b. denumirea punctului de interes (eventual website sau, in lipsa acestuia, o adresa de email)
c. adresa
d. orasul
e. judetul
f. un telefon (cu tot cu prefixul local)
g. codul postal
h. o incadrare dorita ca tipologie Garmin (hotel, restaurant, afacere, etc.)
si noi vom face tot posibilul sa apara in urmatoarea editie a ROAD, unde va putea fi cautat dupa:
i. denumire
ii. tipologie
iii apropiere.
 
3. Daca ati constatat erori sau lucruri care se pot imbunatati la harta ROAD, nu ezitati sa ni le comunicati folosind procedura de mai jos si va vom tine la curent cu stadiul implementarii fiecarei corectii pe care o solicitati. Harta Romaniei va fi, la urmatoarea editie, mai buna si pentru Dumneavoastra si pentru toti ceilalti utilizatori ai ei..
 

Pentru raportarea erorilor cel mai simplu ar fi sa folositi chiar mapSource astfel:
1. la erorile punctuale (de genul: punct nou, punct gresit amplasat, dublura  punct, punct desfiintat) se marcheaza cu steguletul puncte la care se dau denumiri clarificatoare ("gresit amplasat, sterge", "cutare denumire, nu mai exista", etc.) si simbolurile corespunzatoare - la erori ar fi de  preferat ceva gen stegulet rosu!)
2. la erorile liniare (drumuri deplasate) ar trebui salvata o portiune de track prin zona respectiva si editata pe bucata respectiva cu un nume explicativ; la erorile liniare de denumire (eticheta gresita drum) ar trebui salvata o ruta intre capetele drumului care are denumirea gresita si numele rutei ar trebui sa fie cel al drumului corect; daca sensul unic este gresit orientat/sau schimbat sau inexistent se deseneaza o ruta in sensul corect de parcurgere a drumului, cu explicare in denumirea rutei;La aceste rute trebuie folosita optiunea "Use Auto-Routing" (Edit/Preferences/Routing)
3. la cladirile lipsa (sau alte suprafete) daca sunt de mici dimensiuni se poate desena o ruta cu conturul aproximativ al acelei cladiri si se da denumirea cladirii respective.  La aceste rute trebuie folosita optiunea "Use Direct Routes" (Edit/Preferences/Routing). Daca sunt ceva mai mari, de genul unei balti, sens giratoriu sau lac, ar trebui luat conturul cu un GPS care sa salveze trackuri si apoi transmis la mine insotit de un scurt text.
4. la interdictiile de rutare (stanga, dreapta, inapoi) se salveaza o ruta de unde se pleaca si unde se ajunge incorect cu specificarea acestui lucru uin denumirea rutei. La aceste rute trebuie folosita optiunea "Use Auto-Routing" (Edit/Preferences/Routing).
Toate aceste date se salveaza apoi in formatul nativ mapSource (gdb) si se transmit pe email catre
romaniadigitala@rqa.ro

 
4. Colega noastra Mihaela Stavaroiu a inceput un Blog despre Garmin Romania, unde povesteste mai multe despre diversele manifestari expozitionale la care participam si sponsorizarile pe care le facem. Il puteti accesa la:
                                                                                                           
 
5. La sectiunea Referinte de pe site-ul Garmin Romania veti gasi articole din presa romaneasca referitoare la produsele noi, review-uri, advertoriale si opiniile clientilor despre noi.
 
6. Garmin ofera pentru toate produsele achizitionate, timp de 60 de zile de la data activarii (luarii unei pozitii GPS), garantia NuMaps:
 
7. Pentru cei dintre Dvs. care vor sa aiba acces la toate hartile ulterioare pentru Europa pentru durata de viata a dispozitivului de navigatie personal, exista NuMaps Lifetime Europe:
 
8. Daca v-ati plictisit de iconita vehicolului pe ecranul navigatorului Dvs., aveti la dispozitie o selectie de vehicule la:
Tot acolo veti gasi informatii despre cum se pot descarca si instala pe unitatea Dvs. (acolo unde este posibil acest lucru) modelele de vehicole care va plac si, de asemenea, si voci noi (dar nu si pentru limba romana, deocamdata!)
 
9. Foarte important! Mentineti-va softul de pe aparat actualizat la zi cu ajutorul aplicatiei WebUpdater. In permanenta apar trasaturi noi pentru aparatul Dumneavoastra si bug fix-uri (corectii de erori) si nu va este necesar decat un cablu de date - pe care il gasiti, daca nu este deja inclus in furnitura aparatului la noi la Garmin City Shop - si o conexiune Internet:
Aplicatia va va actualiza la primul pas versiunea de soft de pe aparat, dar nu va opriti aici si cautati in continuare ultimele versiuni de voce, textele actualizate pentru trafic, locatii noi si actualizari de firmware pentru Bluetooth, GPS, etc. Cate sunt disponibile pentru aparatul Dvs. vi le puteti instala pe toate si naviga in siguranta.
 
Este chiar indicat sa verificati daca anumite anomalii in functionare au loc si dupa actualizare firmware-ului si daca au loc, sa notati exact circumstantele (pozitie geografica macar) unde se intampla acestea, INAINTE sa trimiteti aparatele la service. La fel de important este sa verificati daca aveti ultima versiune de harta INAINTE sa plecati in voiaj, in Romania sau in strainatate. Hartile sunt in permanenta actualizare si completare.
 
10. Si un ultim sfat: ramaneti in legalitate cu hartile de pe aparat. Primim in permanenta in service aparate cu diversi virusi si viermi pe ele, luate de pe situri Internet cu lucruri "gratis". Nu totdeauna ceea ce este gratis este si bun! Se munceste foarte mult la versiunile noi de harti, s-a investit foarte mult in harti si se urmaresc activ toate persoanele implicate la ambele capete ale traficului cu harti de furat. RQA IMPEX COMPANY este membru BSA, asa cum o dovedeste si logo-ul de pe pagina noastra de inceput. Pentru cine nu stie ce este BSA si cu cu ce se ocupa, accesati:
 
 
Speram sa gasiti aceste informatii utile si va asteptam in continuare cu date si opinii.
 
Cele bune,
 
 
Bogdan Condurateanu
Director Tehnic